Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Έκθεση πεπραγμένων επιμορφωτικών ημερίδων στο Νομό Ιωαννίνων και στο Νομό Θεσπρωτίας

Τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2011, στην αίθουσα του Καμπέρειου Ιδρύματος Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού Portfolio Γλωσσών στο Δημοτικό» στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Ενίσχυση της Διδασκαλίας Ξένης Γλώσσας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση» των Αξόνων Προτεραιότητας 1, 2 και 3 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ. Στην ημερίδα συμμετείχαν εξήντα τρεις (63) εκπαιδευτικοί Αγγλικής (ΠΕ06) γλώσσας που ανήκουν στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας Νομού Ιωαννίνων.Την Τρίτη 31 Μαΐου 2011, στην αίθουσα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού Portfolio Γλωσσών στο Δημοτικό» στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Ενίσχυση της Διδασκαλίας Ξένης Γλώσσας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση» των Αξόνων Προτεραιότητας 1, 2 και 3 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ.Στην ημερίδα συμμετείχαν είκοσι ένα (21) εκπαιδευτικοί Αγγλικής (ΠΕ06) γλώσσας που ανήκουν στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας Νομού Θεσπρωτίας. 

Τα συμπεράσματα των επιμορφωτικών ημερίδων ήταν τα εξής:
  1. Το Portfolio είναι οργανικό στοιχείο της διδασκαλίας και εκμάθησης της ξένης γλώσσας.
  2. Καλλιεργεί την κριτική σκέψη των μαθητών και αναδεικνύει τις δημιουργικές τους ικανότητες.
  3. Ως εργαλείο αυτοαξιολόγησης και αξιολόγησης λειτουργεί ως ανατροφοδότηση της μαθησιακής διαδικασίας για το μαθητή και παρέχει την ευκαιρία στον εκπαιδευτικό να οργανώσει το μάθημα σύμφωνα με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των μαθητών και να λειτουργήσει ως μέσο επικοινωνίας του εκπαιδευτικού και του γονέα, πιστοποιώντας την ατομική πρόοδο του μαθητή.
  4. Επίσης το νέο σχολείο με Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα καλλιεργεί τη δεξιότητα ″του μαθαίνω πώς να μαθαίνω″ και του ″μαθαίνω μέσα από την πράξη″
Ο Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ 06
Αθανάσιος Γεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου