Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Έκθεση πεπραγμένων επιμορφωτικής συνάντησης στο Νομό Ηλείας


Την Τετάρτη, 18/05/2011 στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού Portfolio Γλωσσών στο Δημοτικό» στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Ενίσχυση της Διδασκαλίας Ξένης Γλώσσας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση» των Αξόνων Προτεραιότητας 1, 2 και 3 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ. Στην ημερίδα συμμετείχαν 33 εκπαιδευτικοί Αγγλικής (ΠΕ06) γλώσσας που ανήκουν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Νομού Ηλείας.
Τα συμπεράσματα της επιμορφωτικής Ημερίδας ήταν τα εξής:
Οι εκπαιδευτικοί στο σύνολό τους θεωρούν ότι το Portfolio γλωσσών αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στην ενίσχυση της διδασκαλίας της Αγγλικής γλώσσας και πιστεύουν ότι σε μεγάλο βαθμό υλοποιεί τις βασικές αρχές της ενεργητικής και αυτόνομης μάθησης και της διαφοροποιημένης παιδαγωγικής, καθιστώντας τον/την μαθητή/τρια υπεύθυνους για τη δική τους μάθηση, την ανάπτυξη μεταγνωστικών δεξιοτήτων και στρατηγικών μάθησης, επιτρέποντας την αξιολόγηση σε μια ετερογενή, πολυπολιτισμική τάξη και δίνοντας ταυτόχρονα ευκαιρίες προσωπικής έκφρασης. Επιπλέον, δημιουργεί κίνητρα για μάθηση και δημιουργεί ευκαιρίες για διάλογο του/της μαθητή/τριας με τον/την εκπαιδευτικό με αποτέλεσμα ο/η εκπαιδευτικός να γνωρίζει τις δυνατότητες, αδυναμίες και ανάγκες για τον καθένα/καθεμιά ξεχωριστά.
Για την πραγματοποίηση των παραπάνω στόχων οι εκπαιδευτικοί Αγγλικής γλώσσας πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρξουν οι ακόλουθες προϋποθέσεις.
  1. Να δοθούν έγκαιρα τα Portfolios
  2. Να ενημερωθούν οι γονείς ώστε να μην υπάρξουν παρερμηνείες και παρεμβάσεις.
  3. Να ενημερωθούν ο Διευθυντής του σχολείου και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί.
  4. Να συνδεθεί με το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών.
  5. Να δοθεί συνέχεια της πρακτικής αυτής και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση 

H Σχολικός Σύμβουλος Αγγλικής Γλώσσας

Ελένη Μπιντάκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου