Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Έκθεση πεπραγμένων επιμορφωτικών ημερίδων στην Α΄ Αθήνας

Στα πλαίσια του προγράμματος «εισαγωγή του Ευρωπαϊκού portfolio Γλωσσών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση», πραγματοποιήθηκαν τρία σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς Αγγλικής που ανήκουν στα παρακάτω Γραφεία: (1) Διεύθυνση και 1ο, 2ο και 3ο Γραφείο, την Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011 στο 42ο Δ. Σ. Αθηνών, (2) 6ο και 7ο Γραφείο, την Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011 στο 9ο Δ. Σ. Βύρωνα και (3) 4ο και 5ο Γραφείο, την Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011 στο 142ο Δ. Σ. Αθηνών .
Μετά την παρουσίαση με power point, οι εκπαιδευτικοί τοποθετήθηκαν στο θέμα. Βλέπετε URL http://barbara-crespi-pe06.webnode.com/news/european-language-portfolio-for-primary-school-pupils/
Στους συμμετέχοντες δόθηκε ερωτηματολόγιο, για να εκφράσουν την αποδοχή του προγράμματος. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι εκπαιδευτικοί αποδέχονται την θεωρία και ήδη εφαρμόζουν στην πράξη τις στρατηγικές της αυτοαξιολόγησης στα βιβλία των αγγλικών. Αλλά δεν πιστεύουν ότι είναι εφαρμόσιμο λόγω έλλειψης χρόνου και ειδικά εάν δεν έχουν τα αντίστοιχα βιβλία.. Επίσης απαιτούν:
1) Ειδική τάξη αγγλικών με νέες τεχνολογίες
2) Περισσότερες ώρες διδασκαλίας
3) ΚΠΓ εξέτασης Α1 και Α2 στην Στ’ Δημοτικού

Η Σχολική Σύμβουλος ΠΕ 06 Α΄Αθήνας
Μπάρμπαρα Κρέσπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου