Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Έκθεση πεπραγμένων επιμορφωτικής ημερίδας στην Ξάνθη και στην Ορεστιάδα


Την Πέμπτη 19-05-2011 στο 2ο Δημοτικό Ξάνθης και την Πέμπτη 26-05-2011 στο 2Ο Δημοτικό Ορεστιάδας πραγματοποιήθηκαν επιμορφωτικές ημερίδες με θέμα «Αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού Portfolio Γλωσσών στο Δημοτικό» στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Ενίσχυση της Διδασκαλίας Ξένης Γλώσσας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση» των Αξόνων Προτεραιότητας 1, 2 και 3 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ.
Στην πρώτη ημερίδα συμμετείχαν 46 εκπαιδευτικοί Αγγλικής (ΠΕ06) Γλώσσας που ανήκουν στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας και 1ο ,2ο & 3ο Γραφείο Ξάνθης, και στη δεύτερη 17 εκπαιδευτικοί Αγγλικής (ΠΕ06) γλώσσας που ανήκουν στο 3ο & 4ο  Γραφείο της Π/θμιας Εκπ/σης Έβρου.
Τα συμπεράσματα των επιμορφωτικών Ημερίδων ήταν τα εξής:
Οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν το σεμινάριο με μεγάλη προσοχή.  Έγινε σύντομη παρουσίαση σε ppt  του «οδηγού εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Portfolio Γλωσσών στο Δημοτικό», μετά ακολούθησε παρουσίαση αναλυτική του Ευρωπαϊκού Portfolio Γλωσσών μέσα από το cd και στο τέλος είπαμε μερικά πράγματα για το ΠΕΑΠ κάνοντας χρήση στοιχείων από την παρουσίαση της κ. Δενδρινού.
 Αυτή τη φορά οι  εκπαιδευτικοί ήταν πιο δεκτικοί στην αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού Portfolio Γλωσσών στο Δημοτικό  σε πιλοτική φάση,  εξέφρασαν κάποιες απορίες αναφορικά με τις διαδικασίες εφαρμογής του, που νομίζω θα διευκρινιστούν στην επόμενη ενημέρωση που θα γίνει στους Σχολικούς Συμβούλους. Επίσης τέθηκαν και ερωτήματα πρακτικής φύσης και διαδικαστικά σχετικά με το πότε θα κληθούν να δηλώσουν συμμετοχή, πώς θα γίνει η επιλογή κτλ. 

Η Σχολική Σύμβουλος Αγγλικής ΓλώσσαςΑμανατίδου Κωνσταντία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου