Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Έκθεση πεπραγμένων επιμορφωτικών ημερίδων σε Καρδίτσα και Τρίκαλα

 Την Τετάρτη, 4/5/2011, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας, η σχολική σύμβουλας Μαρίνα Κολλάτου πραγματοποίησε επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού Portfolio Γλωσσών στο Δημοτικό» στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Ενίσχυση της Διδασκαλίας Ξένης Γλώσσας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση» των Αξόνων Προτεραιότητας 1, 2 και 3 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ.Στην ημερίδα συμμετείχαν 32 εκπαιδευτικοί Αγγλικής (ΠΕ06) γλώσσας που ανήκουν στη διεύθυνση και τα γραφεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Π.Ε. Καρδίτσας.
  Την Πέμπτη, 5/5/2011, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΕΠΑ.Λ Τρικάλων, η σχολική σύμβουλας Μαρίνα Κολλάτου επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού Portfolio Γλωσσών στο Δημοτικό» στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Ενίσχυση της Διδασκαλίας Ξένης Γλώσσας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση» των Αξόνων Προτεραιότητας 1, 2 και 3 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ.Στην ημερίδα συμμετείχαν 32 εκπαιδευτικοί Αγγλικής (ΠΕ06) γλώσσας που ανήκουν στη διεύθυνση και τα γραφεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Π.Ε. Τρικάλων.
 
Συμπεράσματα των επιμορφωτικών Ημερίδων
 Με βάση την ανατροφοδότηση που παρείχαν οι εκπαιδευτικοί, φαίνεται ότι ανέπτυξαν θετική στάση απέναντι στο Portfolio και είδαν με ενθουσιασμό την ένταξή του στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ωστόσο, εξέφρασαν την ανησυχία τους σχετικά με τα πιθανά εμπόδια που θα αντιμετωπίσουν κατά την εφαρμογή του, εξαιτίας της έλλειψης, κατά τη γνώμη τους, ενημέρωσης των άλλων μελών της σχολικής κοινότητας (Διευθυντές, δάσκαλοι, εκπαιδευτικοί άλλων ειδικοτήτων, γονείς). Για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας της εφαρμογής διατύπωσαν τις παρακάτω προτάσεις:
  • Προπαρασκευαστικές ενημερωτικές συναντήσεις των σχολικών συμβούλων όλων των ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης 
  • Ενημερωτικές ημερίδες για τους διευθυντές, δασκάλους, εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων
  • Αύξηση των ωρών διδασκαλίας της Αγγλικής σε όλα τα δημοτικά σχολεία
  • Συχνές συναντήσεις των εκπαιδευτικών Αγγλικής με το σχολικό τους Σύμβουλο (μια συνάντηση το μήνα) για ανταλλαγή εμπειριών, ολοκληρωμένων δραστηριοτήτων εφαρμογής του portfolio, επίλυση προβλημάτων και καθοδήγηση
  •  Δικτύωση των εκπαιδευτικών με στόχο τη διευκόλυνση της εξ αποστάσεως (μέσω διαδικτύου) επιμόρφωσης και την ανάπτυξη συζητήσεων σχετικά με την πορεία εφαρμογής και ανακύπτοντα προβλήματα.
Η Σχολική Σύμβουλος Αγγλικής Μαρίνα Κολλάτου
http://blogs.sch.gr/mkollatou/2011/05/

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου